Finansal Yönetim Yüksek Lisans Tezsiz

Günümüzde finansal yönetim kararlarının oldukça karmaşık, birbirine bağlı ve hızlı hareket eden piyasa şartlarında en etkin şekilde verilebilmesine olan ihtiyaç giderek artmaktadır. Bu nedenle, gerek mali gerekse reel sektörde faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar ve ilgili kamu kurumları finansal yönetim konusunda nitelik ve donanım yeterliliğini haiz bir iş gücüne her zamankinden daha çok sahip olmak istemektedir. Finansın temelleri ve dinamik doğası hakkında uzmanlık bilgisi vermek üzere tasarlanan Finansal Yönetim programı, bu yeterlilik için ideal bir araçtır.

Bu programın mezunları başta Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu ve Hazine ve Maliye Bakanlığı olmak üzere önemli kamu kurumları ile  bankacılık ve finans alanlarında hizmet veren veya bünyesinde finansal yönetim kararlarının alındığı birimleri barındıran diğer özel sektör işletmelerinde çalışan bireyler ve yöneticilerdir.

Program İletişim Sorumlusu: Arş. Gör. Sıla Can Demir, Arş. Gör. Cem Menten