Bölümümüz 2025 YKS Aday Başarı Sıralaması
2024 yılında 25.471 olan YKS aday başarı sıralamamız, 2025 yılında 16.000’ e yükselmiştir. Bu başarıda emeği geçen tüm hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkürler! Hep birlikte nice başarılara imza atmak için kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz.
QS Üniversiteler Sürdürülebilirlik Sıralaması
Quacquarelli Symonds (QS) tarafından gerçekleştirilen 2024 Sürdürülebilirlik Sıralaması'nda, değerlendirmeye alınan kriterler çerçevesinde, dünya genelindeki üniversiteler arasından seçkin bir başarı göstererek ilk 500 kurum içerisine girmeyi başaran altı Türk üniversitesi arasında, Hacettepe Üniversitesi 408. sırada konumlanmıştır.
Erasmus
Erasmus sayfamızı ziyaret etmek için tıklayınız.
HİT
Hacettepe İşletme Topluluğu
Staj

 

Bilindiği üzere genel tanımı ile üniversite eğitimi sırasında yapılan staj, öğrencilerin herhangi bir meslek edinmek adına geçirdikleri uygulamalı öğrenme dönemidir. Bu eğitim kapsamında öğrenciler söz konusu staj dönem(ler)ini teorik bilgilerinin yanı sıra, mesleki bilgilerini de artırmak amacı ile bir kurumun bir veya birçok bölümünde çalışarak geçirmektedirler.

Staj dönemi öğrencilerin eğitim-öğretim dönemlerinde edindikleri akademik bilgilerin işletmelerin yönetim sistemlerinde nasıl yer aldığını gördükleri, çalışmalara aktif olarak katılarak bilgi ve becerilerini geliştirdikleri, mesleğe ilk adım attıkları önemli bir süreçtir. Üniversitede okurken yapılan staj ise öğrencilere bilgiler hala tazeyken pratik yapma ve bu bilgileri uygulamaya geçirme olanaklarını sunar.

Bu nedenle Hacettepe Üniversitesi İşletme Bölümü her yıl güz ve bahar dönemleri olmak üzere 3. Sınıflar için MAN327 kodu, 4. Sınıflar için MAN437 kodu ile iki seçmeli ders açmaktadır.


Başvuru süreci ile ilgili bilgiler

Yukarıda yer alan belgeler BİLGİSAYAR ortamında (elle değil) doldurulmuş olmalı, İşyerine Başvuru ve Kabul Formu (EK 3) staj yapılacak firma tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış (ISLAK İMZALI) olmalı ve tüm belgeler eksiksiz bir şekilde staj başlangıç tarihinden en az 30 gün öncesinde staj koordinatörüne teslim edilmesi gerekmektedir.

  1. Staj dersi kapsamında yapılan stajlar en az 20 iş günü olmalıdır.
  2. Öğrencinin sigortasının Hacettepe Üniversitesi veya staj yapılan kurum tarafından karşılanması gerekmektedir (Sigortası kurum tarafından karşılanan öğrenciler staj raporu ile birlikte sigortasının karşılandığını gösteren bir belge sunmalıdırlar).
  3. Staj yapacak ve sigortası Hacettepe Üniversitesi tarafından karşılanacak öğrencilerden istenen belgeler:
    Stajyer Öğrenci Bilgi Formu Ek1
    İşyerine Başvuru ve Kabul Formu Ek2

    Beyan ve Taahhütname
    (Ek3 ve Ek4'ten yalnızca birini doldurunuz.)

    (Yeşil kart sahipleri Ek3'ü dolduracaklardır.)

    Sağlık Hizmeti Almayan Ek3
    Sağlık Hizmeti Alan Ek4
    Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  4. * Staj yapacak yabancı uyruklu öğrencilerin aşağıda belirtilen adımları izleyerek çalışma izni muafiyeti belgelerini temin etmeleri gerekmekte olup belgelerini bölüm staj koordinatörüne ibraz etmeyenlerin Ek-2 Stajyer Öğrenci Bilgileri formunda yer alan Sütun 13 kısmına VAR yazılmaması gerekmektedir. 
    * Ek-2 Stajyer Öğrenci Bilgileri formunda yer alan Sütun 13 kısmı boş olan ya da YOK yazan yabancı uyruklu öğrencilerin stajları kapsamındaki sosyal güvenlik işlemlerinin yürütülmesi mümkün değildir. 
     * Çalışma muafiyeti belgesini öğrencilerin kendilerinin temin etmeleri gerekmektedir. 
    * Öğrenciler çalışma izni muafiyeti belgelerini https://emuafiyet.csgb.gov.tr/welcome  sayfasında bulunan çalışma izni muafiyeti başvuru linkinden gerçekleştirebilirler.  
                    
    Öğrencilerin izlemesi gereken adımlar;
    1.Adım: TC Yabancı Kimlik Numaranız varsa e-Devlet üzerinden sisteme giriş yapın; değilse pasaport bilgilerinizle sisteme giriş yapınız,
    2. Adım: Çalışma izni muafiyet başvurunuzu tamamlayın ve değerlendirme sonucunu bekleyiniz,
    3. Adım: Değerlendirme süreci olumlu ise gerekli ücretleri ödeyiniz,
    4. Adım: Adresinize gönderilen çalışma izni muafiyet belgesini kargo ile teslim alınız.
  5. Öğrenciler staj yerini ve takvimini kendileri ayarlarlar (belirlenen rapor teslim tarihinden önce stajın bitmiş olması gerekmektedir).
  6. Dersi alan öğrenciler bölüm tarafından belirlenen aşağıda yer alan staj raporu hazırlama kılavuzuna uygun olarak staj raporu yazmak ve belirlenen tarihte ilgili raporu (her sayfası kurum yetkili tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış) ve kurum yetkilisi tarafından doldurulup ve onaylanmış (kaşe ve imza) olan stajyer performans değerlendirme formunu teslim etmekle yükümlüdürler.
    Stajyer Performans Değerlendirme Formu
  7. Rapor teslim tarihi dersin açıldığı dönemin akademik takvimde belirtilen final haftasıdır. Her dönem bölüm sayfasından raporun son teslim tarihi ilan edilmektedir. İlgili tarihe kadar raporunu teslim etmeyen öğrenci dersten başarısız sayılacaktır.

Staj raporu hazırlama kılavuzu

Kılavuzu indirmek için buraya tıklayınız.
Örnek rapor kapağını indirmek için buraya tıklayınız.

Staj yönergesi


Staj istatistikleri


Staj Danışmanı: Arş. Gör. Saadet Nur KARADENİZLİ SİNAP