Muhasebe-Finans Yüksek Lisans Tezli

Muhasebe-Finans Yüksek Lisans Programı, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı altında yürütülen, şirketlerin yatırım, finansman ve yönetim vb. stratejik kararları alma aşamasında kritik öneme sahip olan muhasebe ve finans departmanlarında, nitelikli ve teknik kapasitesi yüksek işgücü ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunan tezli yüksek lisans programıdır. Programın eğitim dili Türkçe’ dir. Dersler, ara sınav, final, sunum, raporlar ve tez yazımı Türkçe yapılmaktadır.

Program kapsamında verilen dersler ile öğrencilerin finansal tablolar analizi, muhasebe standartları ve uygulamaları ile muhasebe alanında; portföy yönetimi, finansal yönetim, yatırım analizi ve bankacılık uygulamaları ile de finans alanında teorik ve pratik bilgi ile donatılması amaçlanmaktadır. Söz konusu derslerin tamamı, ilgili alanlardaki güncel literatürü takip eden ve bu literatüre aktif katkı veren deneyimli öğretim görevlileri tarafından sunulmaktadır. Böylece, öğrencilere, güncel gelişmeleri yakından takip etmek suretiyle, sektörün geleceğine yönelik proaktif bir bakış açısı kazandırılmakta; muhasebe ve finans alanında karşılaşabilecekleri gerçek dünya problemlerini çözebilme yetkinliği verilmektir.

Tezli programa kaydolan öğrencilerin bu alanda uzmanlaşabilmeleri için toplamı 60 AKTS olan zorunlu ve seçmeli dersleri ilk iki dönemlik süre içinde tamamlamaları; sonraki iki dönemde de akademik danışmanları gözetiminde yüksek lisans tezi hazırlamaları gerekmektedir.

Programı başarı ile tamamlayan öğrenciler, finans alanında faaliyet gösterenler başta olmak üzere birçok firmada görev alabilmektedir. Buna ek olarak, kamuda da, özellikle, düzenleyici otoriteler olan SPK, BDDK gibi kurumlarda çalışılabilmektedir.

Program İletişim Sorumluları: Arş. Gör. Sıla Can Demir, Arş. Gör. Cem Menten

Tezli Yüksek Lisans Programları sayfasına dönmek için burayı tıklayınız.