Üretim ve İşlemler Yönetimi Yüksek Lisans Tezli

Üretim ve İşlemler Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Programı, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı altında yürütülmekte olan bir Yüksek Lisans programıdır. Programın dili Türkçe’ dir. Öğrenciler, programda yer alan 60 AKTS’ lik zorunlu ve seçmeli dersleri ve 60 AKTS’ lik yüksek lisans tez çalışmasını tamamlayarak bilim uzmanı derecesiyle mezun olmaktadır. Eğitimin ilk iki akademik dönemi zorunlu ve seçmeli dersleri, son iki akademik dönemi ise, tez yazımını içermektedir.

Bu program; Üretim ve İşlemler Yönetimi alanında uzmanlaşmak isteyen ve sadece İşletme bölümünden mezun olanlar için değil, aynı zamanda lisans derecesini İşletme dışındaki disiplinlerden almış adaylar için de uygun bir programdır. Üretim ve İşlemler Yönetimi, Optimizasyon Yöntemleri, Lojistik Sistemlerin Tasarımı ve Analizi, Üretimde Dijital Dönüşüm, Teknoloji ve İnovasyon Yönetimi, Üretim ve İşlemler Analizi, Toplam Kalite Yönetimi, Talep ve Stok Kontrolü, Hizmet İşlemleri Yönetimi, Tedarik Zinciri Analizi, Sürdürülebilirlik gibi derslerden oluşan program, zengin ders içeriği ile alandaki güncel gelişmeleri yansıtmaktadır.

Günümüzde uzmanlık alanı ne olursa olsun iş dünyasında yer alacak profesyonellerin, çok yönlü ve disiplinlerarası bir bakış açısına sahip olmaları, kariyerleri açısından büyük önem taşımaktadır. İşletmenin temel fonksiyonlarından biri olan üretim alanında yüksek lisans yapıyor olmak ise, adaylara söz konusu bakış açısının sağlanmasında büyük bir avantaj sağlamaktadır. Bu program, kariyerini Üretim ve İşlemler Yönetimi alanında sürdürmek ve bu alanda uzmanlaşmak isteyenler için, günümüz rekabet koşulları gözetilerek ve özellikle literatürdeki son gelişme ve değişimleri (sürdürülebilirlik ve dijital dönüşüm, vb. konuları) içine alarak tasarlanmıştır. Programın amacı; çok yönlü bakış açısıyla gerçek hayatta karşılaşılabilecek üretim problemlerini tanımlama ve yönetsel karar almada, bilimsel yöntemleri kullanarak problemleri çözebilme yeteneğine sahip bireylerin, üretim alanında uzmanlaşmasıdır. Programın bir diğer amacı ise, katılımcıların ileride gerek özel sektörde, gerekse kamu kurum ve kuruluşlarında üst düzey yönetici konumunda görev almalarına katkıda bulunmaktır.

Program İletişim Sorumluları: Arş. Gör. Sıla Can Demir, Arş. Gör. Cem Menten

Programla ilgili detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Tezli Yüksek Lisans Programları sayfasına dönmek için burayı tıklayınız.